У Чопі провели в останню дорогу захисника України Віктора Кононенко

17 жовтня, у Чопі віддали шану та молитовно попрощалися з загиблим на війні Героєм України, 36-річним Віктором Кононенком. Чин відспівування відбувся у Свято-Успенському храмі міста.

З благословення керуючого Мукачівської єпархії, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського заупокійну молитву очолив благочинний району, протієрей Іван Моланич.

Майбутній Герой України, Віктор Ігорович Кононенко 27 січня 1987 року в Луганську. У 1994 переїхав з родиною до Чопа, де навчався у Чопській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1.

Був чуйною людиною з золотим серцем і доброю душею, любив життя та свою родину.

Після початку повномасштабного вторгнення Віктор Ігорович пішов у липні 2022 року добровольцем на фронт. Разом із побратимами давав гідну відсіч російському агресору у десантно-штурмовій бригаді. У жовтні 2022 року був тяжко поранений під час штурмових дій, звільняючи місто Ізюм. Після одужання повернувся на фронт, аби продовжити боронити нашу Батьківщину.

Віктор Кононенко загинув 14 квітня 2023 року, захищаючи Батьківщину та всіх нас від підступного та безжального ворога, у районі населеного пункту Червонопопівка Сєвєродонецького району Луганської області.

На чин похорону прийшли близькі воїна, військові, мешканці громади, керівництво міста. «Живим коридором» мешканці та військові вшанували та попрощалися з Героєм. Поховали Віктора Кононенка на міському кладовищі.

Світла пам’ять воїну, який віддав життя за кожного із нас, за Україну, за її свободу!

ЗакарпатПост