Росія вдарила по військових ЗСУ, яких зібрали на нагородження: загинули понад 20 бійців – джерело

Російська армія завдала удару по українських воїнах в прифронтовому селі Запоріжжя, яких, ймовірно, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії, попередньо може йтися про понад 20 загиблих.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомляє УП з посиланням на співрозмовника УП в МВС, та  голову Закарпатської ОДА Віктора Микиту, військових у соцмережах

У соцмережах з’явилося відео одного з військових, який повідомив, що у бригаді, яка стоїть у Запорізькій області, сталася надзвичайна подія. За його словами, один з офіцерів вирішив провести урочисте нагородження бригади у прифронтовому селі.

Військовий додав, що загинуло “дуже багато” захисників та цивільного населення.

Джерело “Української правди” в МВС підтвердило цю подію. Дослівно: “03.11.2023 року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області”.

Більше деталей: Про цю інформацію непрямо повідомляє й очільник Закарпатської області Віктор Микита.

Сама 128 бригада наразі не надає ніякої інформації. “Українська правда” також звернулася до ОСУВ “Таврія” за коментарем, але наразі не отримала відповіді.

Пряма мова Микити: “Прошу всіх краян, громади, підприємців у закладах громадського харчування утриматися в наступні декілька днів від будь-яких розважальних заходів, концертів тощо… Після офіційної інформації та з дозволу 128-ї ОГШБр буде розпорядження про вшанування полеглих воїнів”.

ЗакарпатПост