Забрали в військкомат із хостелу: у ТЦК прокоментували затримання в Ужгороді водія автобуса з дітьми

Працівники Територіального центру комплектування в Ужгороді затримали водія автобуса, який привіз дитячу збірну на змагання з тхеквондо з Вінниці.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

Про це вінницький журналіст Віталій Павловський у повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, водієві автобуса вінницької команди, який привіз дітей на Всеукраїнські змагання з тхеквондо в Ужгород, у хостелі “Монада” о 01.30 ночі разом з іншими чоловіками вручили повістку та доправили до військкомату. Там чоловік, за словами журналіста, пройшов медкомісію та був відправлений в інший регіон.

Команда, відтак, не змогла користуватися автобусом для доправки дітей на змагання під час чемпіонату в Ужгороді. Також згодом команді довелося шукати іншого водія автобуса, щоб довезти дітей додому з Ужгорода.

Зі свого боку, в закарпатському обласному ТЦК зазначили, що чоловік не мав законних підстав на відстрочку від мобілізації.

“Мережею інтернет поширюється інформація щодо можливих протиправних дій представників Закарпатського ОТЦК та СП. Для уникнення соціальних загострень та конфліктних ситуацій повідомляємо наступне: під час спільних заходів із Національною поліцією України щодо перевірки дотримання правил військового обліку та виявлення громадян, які ухиляються від мобілізації, представниками спільних груп було виявлено громадянина, який не надав інформації про перебування на військовому обліку”,– повідомили в ТЦК.

За інформацією центру комплектації, представники Нацполіції доставили водія до Ужгородського РТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних.

“При уточненні з’ясувалося, що у громадянина законних підстав на відстрочку по мобілізації (які передбачені 23 статтею Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”) немає, і останній безпідставно уникає військової служби в Збройних сил України”, – пояснили у відомстві.

ЗакарпатПост