У лікарні Святого Мартина 18 пацієнтів чекають своєї черги на пересадку нирки

Та декілька разів на тиждень змушені відвідувати діаліз – болісну та тривалу процедуру очищення крові, яку у здорових людей виконують нирки. Ще 1 пацієнт чекає на пересадку серця.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

Ще в травні цього року, уряд додав Лікарню Святого Мартина до переліку медзакладів, які проводять пересадку органів. До слова, всього в 9 областях України лікарні мають подібні дозволи, повідомляє Мукачівська міська рада.

Нагадаємо, що в лікарні Мукачева вже було проведено 4 мультиорганних забори. Завдяки цьому, шанс на нормальне життя отримали 10 людей. З них 3 нирки та 1 серце були пересаджені у нашій лікарні. Всі донори були посмертними, а згоду на забір органів дали їх найближчі родичі.

Варто відзначити, що згоду на донорство після смерті можна залишити особисто ще при житті. Варто заповнити спеціальну анкету та передати її трансплант-координатору. https://utcc.gov.ua/formy-zayav/

Посмертний забір органів може бути здійснений не від всіх померлих пацієнтів. Донорами стають ті, у кого констатують смерть мозку, а інші внутрішні органи продовжують працювати за допомогою спеціальних апаратів.

В усьому світі, в громадському та релігійному суспільстві донорство вважається благородною справою. Адже, людина, життя якої закінчилося, може після смерті врятувати життя інших.

ЗакарпатПост