Понад тисячу електронних сигарет, просто у пакетах, жінки намагалися пронести через митний кордон

На митному посту «Вилок», що на українсько-угорському кордоні, митники упередили незаконне переміщення товару.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

18 листопада, у пішохідну смугу зайшли дві жінки 32-ох та 36-ти років, жительки Закарпатської області, котрі поверталися з Угорщини. Обидві  для проходження митного контролю обрали «зелений коридор», що передбачає переміщення товарів, які не потребують обов’язкового декларування. 

Про відсутність у них будь-яких товарів для письмового декларування, жінки повідомили інспекторам митниці і при усному опитуванні. Проте, під час огляду особистих речей закарпаток, митники виявили у них незаявлений товар – нові електронні сигарети іноземного виробництва.  У поліетиленових пакетах в однієї жінки було 510 штук, у іншої – 540 штук пристроїв. Орієнтовна вартість товару  сягає понад 300 тис грн., а точну –  визначить спеціаліст-експерт.

Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 2 ст.471 Митного кодексу України (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами). Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі 30% вартості незадекларованих товарів. На обох порушниць складено протокол, а товар вилучено. Справу розглядатиме Закарпатська митниця.

ЗакарпатПост