Унікальні та цілющі властивості імбиру

Корінь імбиру, вважають лікарі і дієтологи – необхідно вживати в осінньо – зимовий період. Бо рослина має надзвичайно цілющі властивості!

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

Імбир – має унікальний склад. Крім стандартного набору з рослинних жирів, білків і вуглеводів, в імбирі містяться вітаміни С, В1 і В2, кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк, ніацин, а також практично всі незамінні амінокислоти, що дозволяє цим прянощам живити абсолютно всі тканини і органи організму.

Багато хто знає імбир як відмінний засіб проти простуди та нудоти, однак цими ефектами він не обмежується.

Серед корисних властивостей імбиру слід виділити:

– Корінь імбиру активно використовується від кашлю. У складі рослини є справжнє джерело найцінніших елементів, які надають відхаркувальну і протизапальну дію. При кашлі напій, приготований на основі кореня імбиру необхідно пити тільки в теплому стані, таким чином досягається більший терапевтичний ефект.

–  Рослина нормалізує роботу всієї травної системи, використовується для лікування печії, відрижки, нетравлення шлунка. Але важливо пам’ятати, що препарат має легкий проносний ефект, що необхідно враховувати при діареї.

–  Корінь імбиру призначається людям, як стабілізатор алергічних реакцій в організмі. Завдяки тому, що він сприяє виведенню всіх непотрібних компонентів з організму, він сприяє зняттю негативних реакцій після безпосереднього впливу алергену.

–  Найголовніша якість продукту – це здатність зміцнювати імунітет. Корінь імбиру для імунітету допомагає нормалізувати захисні сили організму і чоловікам, і всім жінкам. У складі рослини є антиоксиданти, які піклуються про збереження молодості і здоров’я організму.

– Корінь імбиру застосовується досить давно для схуднення. Якщо регулярно вживати напій, приготований на основі кореня рослини, то обмінні процеси підсилюють свою діяльність і відбувається найбільш швидка втрата калорій.

– Корінь імбиру піклується про правильну роботу печінки, регулярне вживання продукту допомагає печінці очиститися від токсинів і різних отрутохімікатів.

– Допомагає корінь імбиру людям, що страждають на діабет, як продукт, що нормалізує кількість вмісту цукру в крові.

– Болезаспокійливі якості продукту широко використовуються для лікування мігрені, зняття больового синдрому при зубному болю, а також і при головному.

– Корінь імбиру допомагає нормалізувати роботу серцевої системи. Продукт сприяє зменшенню рівня холестерину, а велика кількість магнію, а також кальцію допомагають знизити кров’яний тиск, полегшити працездатність серцево-судинної системи.

– Мінімізує ризик розвитку раку. Дослідження показали, що імбир вбиває ракові клітини яєчника швидше і безпечніше, ніж хіміотерапевтичні препарати. Також вчені встановили, що імбир запобігає запаленню кишківника, що є фактором ризику розвитку раку цього органу.

Корисних властивостей у продукту набагато більше, ніж протипоказань.

Оскільки корінь імбиру має потогінний і зігріваючий ефект, його заборонено приймати в їжу при підвищеній температурі тіла, під час спеки, при високих температурних режимах в навколишньому середовищі.

Утриматися від частого вживання продукту слід людям, що страждають виразкою, а також гастритом.

Корінь імбиру не має протипоказань для жінок під час вагітності, але при лактації молодим матусям рекомендовано включати в раціон даний продукт тільки після схвалення лікаря.

Як правильно заварювати чай з імбиру:

Температура води має бути в межах 50–60 °С, тоді в чаї зберігається більша кількість вітаміну С. Можна додавати цукор, мед, лимон і м’яту.

Корінь імбиру треба подрібнити: порізати маленькими кубиками, слайсами або потерти на тертці – у такому разі корінь дає більш виражений смак.

Для схуднення чай рекомендують приймати перед їдою, оскільки імбир сприяє притупленню апетиту.

Для приготування імбирного чаю найкраще віддавати перевагу «чистим» сортам чаю, які не мають у своєму складі добавок.

Якщо ж в наявності свіжого кореня імбиру немає, можна додати мелений порошок, але в половинному дозуванні (не більш ніж 0,5 ч. л.).

Імбирний чай з медом. Він не тільки підвищує захисні функції організму, а й бадьорить, знімає напругу, допомагає зменшити головний біль, сприяє зниженню маси тіла і покращує обмінні процеси в організмі.

Для однієї чашки чаю треба взяти: свіжий імбир – шматочок 1×1 см; лимон – долька; мед – 1 ч. л.; гаряча вода – 200–250 мл.

Закип’ятити воду, дати трохи охолонути – до 60 градусів. Корінь імбиру почистити й натерти на грубій тертці (має вийти приблизно 0,5 ч. л. тертої маси), залити гарячою водою, дати постояти 10 хвилин, потім додати лимон і мед.

Чай з імбиром і лимоном. Знадобляться: 0,5 лимона, свіжий корінь імбиру (розмір 3–3,5 см), вода – 1 л. Імбир почистити, порізати тонкими слайсами. Лимон помити, обдати гарячою водою і порізати кружечками. Скласти в чайник імбир, лимон, залити гарячою водою і дати настоятися хвилин 10–15. За бажанням додавати цукор або мед.

Про користь імбиру можна написати багато томів – для нормального травлення він вважається справжнім еліксиром, для імунітету – порятунком, при застудах – панацеєю.

ЗакарпатПост