Свята вечеря посеред поля і прикрашений гірляндами танк: фото Різдва на передовій

Цього року Україна вдруге відзначає Різдво під час повномасштабного вторгнення. Захисники, які не можуть святкувати разом зі своїми родинами, намагаються створити різдвяну атмосферу просто на фронті.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

“УП. Життя” підготувала підбірку знімків з передової.

Військові 72 ОМБр імені Чорних Запорожців у передвечір Різдва накрили імпровізованого святкового стола, якого з ними розділив священнослужитель. “Особливо в темні часи ми маємо знаходити час для світла”, – написали у бригаді.

Начальник пресслужби 10-ї гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” Микита Шандиба опублікував щемливу серію знімків, на яких військовий сидить біля традиційного різдвяного столу. Щоправда, стіл стоїть не в домі, а посеред поля поблизу фронту.

“Ми зробили це, щоб Ви памʼятали! На фото немає болота, крові й обстрілів. У цих фото є душа, яку відчує кожен, хто перегляне їх. Сімейне тепло та обійми рідних – це мрія для кожного, хто стоїть на захисті своїх близьких”, – наголосив він.

Фотографи Влада та Костянтин Ліберові зазнімкували приготування до Різдва військових, які несуть службу на Авдіївському напрямку. Вони напередодні свята прикрасили не тільки ялинку, але й танк.

“Тут, серед холоду й багна, не буває свят. Вони одягають ялинки і новорічні шапочки, записують різдвяні відео не для себе. Як би їм тут не було важко, вони піклуються про нас і грають у Санта-Клаусів серед цілковитого розпачу, щоб подарувати надію і свято нам”, – зазначили фотографи.

Бійці 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого на Святвечір стали учасниками релігійної служби. “Ми далеко від родин у цей святковий вечір… Нам так хочеться родинного тепла і затишку… Але ми там, де маємо бути! Аби в наших родинах був мирний Святвечір”, – наголосили у пресслужбі бригади.

Пресслужба 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади опублікувала фото захисника, який стоїть у зруйнованій росіянами церкві. “Тут, де ми, Різдво не відзначають у класичному розумінні. Тому що хати – пошкоджені й порожні, церкви – зруйновані ворожими обстрілами, а замість новорічно-різдвяних прикрас можуть бути хіба залишки ракет і снарядів…

Ми помолимося за народження Ісуса в окопах і бліндажах. А по-справжньому відсвяткуємо після перемоги в колі рідних і близьких, як і годиться!”, – написали вони.

ЗакарпатПост