Кімнатні рослини для жіночого щастя: піднімають настрій і знімають стрес

Домашні квіти, які позитивно впливають на психічне здоров’я: кожна господиня повинна мати хоч одну таку квітку у себе на підвіконні.

передплати газету ПОРАДИ пошті 💛 індекси: 91145, 91146 💙 рекламуйся в газеті 050 888 50 50 ціну знижено!

Деякі з кімнатних рослин здатні не лише милувати око своєю красою. Вони також уміють піднімати настрій та допомагають позбутися тривожних станів. А ще, згідно народних прикмет, приносять дівчатам щастя в особистому житті. ТСН розповідає, які кімнатні квіти вкрай позитивно впливають емоційне самопочуття людей.

Які кімнатні квіти допомагають позбутися стресу

Сансев’єрія. Цю рослину ще називають «тещин язик». Вона прекрасно очищує повітря в помешканні і виробляє багато кисню. Тому ця домашня квітка допомагає мешканцям будинку легко дихати і міцно спати. А якісний сон, як відомо, покращує загальне самопочуття і підвищує настрій.

Спатифілум або «жіноче щастя». Ця кімнатна рослина очищає повітря від токсинів, не дозволяючи їм потрапити до організму людини. А флористи її рекомендують усім, хто хоче мати вдома спокійну та позитивну енергетику. Так як рослина очищає повітря від толуолу та ксилолу, що можуть стати причиною стресу. А ще за народними прикметами спатифілум допомагає незаміжнім дівчатам знайти справжнє кохання. Заміжнім жінкам квітка допомагає зберегти сімейне щастя та родинний затишок. А тим, хто хоче мати діток, «жіноче щастя» допоможе здійснити свою мрію.

Лаванда. Напевно, ця рослина всім відома своїм розслаблюючим та заспокійливим ефектом. Неврологи рекомендують тримати квітку в домі, щоб стабілізувати свій настрій та зменшити рівень тривоги. Також лаванда має протисудомні та знеболювальні властивості, тому буде корисною тим, хто страждає на головний біль.

Хризантема. Ця квітка має свіжий різкуватий запах, завдяки чому здатна поліпшувати настрій мешканцям будинку. Оскільки вона містить таку саму хімічну сполуку, як евкаліпт. Тому також має лікувальні властивості та покращує пам’ять.

Жасмин. Цю рослину використовують у медицині в терапевтичних цілях, а також у парфумерії. Медики рекомендують тримати її в домі, оскільки ця рослина здатна бадьорити, знижуючи втому, кров’яний тиск, також рослина знімає агресію. Якщо в родині є ті, хто страждає на панічні атаки, депресії та безсоння, жасмин обов’язково повинен бути на підвіконні.

М’ята. Ця цілюща рослина має безліч корисних властивостей. Її використовують для лікування, приготування страв, для декорування та ароматизації повітря. Тим, хто має проблеми з пам’яттю та концентрацією уваги, треба обов’язково вживати м’яту у їжу, пити з неї корисний чай. Цю рослину необхідно мати в домі тим людям, які мають проблему хронічної втоми.

Алое. Це ще одна із найкорисніших рослин для здоров’я людини. Її використовують як в терапевтичних цілях, так і для косметологічних процедур. А ще вона має розслаблюючу та снодійну властивості, тому сприяє глибокому і міцному сну, знижуючи рівень стресу й тривожних станів.

ЗакарпатПост