Успішні жінки Закарпаття: Євгенія Напуда

Знайти на Закарпатті успішних жінок – просто, бо наші жінки – це неймовірно велика сила! Куди важче було вибрати з-поміж них найуспішніших, натхненних та творчих. Редактори газети «Закарпатські оголошення» та журналісти обласних ЗМІ спробували це зробити і вибрали найбільш яскравих і здатних надихати навіть у ці складні воєнні часи.

Представлені особистості – лише невелика частка успішних закарпатських жінок у бізнесі, мистецтві, спорті, волонтерстві, політиці, проте їхні історії надихають, додають впевненості і віри у власні сили.

Ми вирішили своєрідним чином висловити свій захват тим, як наша прекрасна половина принципово, стійко і вперто, витримуючи уже й воєнні випробування, творить, винаходить, учить, любить цей непростий світ. Урешті, робить його, як годиться жінкам, кращим. Надто це вміють робити наші закарпатки!

І, звичайно, не йдеться про жодний рейтинг, адже у краси не може бути призових чи крайніх місць – лише логічна, відповідна до прийнятої, послідовність і лише в алфавітному порядку. Тому прийміть наш список як висловлення щирої любові і неодмінної поваги!

Повний список Успішних жінок Закарпаття – читайте в журналі «Впливові Люди».

Серед лауреатів рейтингу – Євгенія Напуда, завідувачка відділу проєктної та соціокультурної діяльності Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Федора Потушняка

Євгенія Напуда – одна з тих молодих «енерджайзерів», яка змогла перетворити звичайну бібліотеку на один із цікавих, шанованих і відвідуваних осередків культурного життя обласного центру Закарпаття, обов’язковий елемент інтелектуального ландшафту Ужгорода.

В одному із інтерв’ю, Євгенія Напуда розповіла, що і після початку війни у 2022 році всі працівники бібліотеки одразу запрацювали, почали волонтерити, проводити благодійні заходи на підтримку переселенців та ЗСУ. «Люди приїжджали сім’ями, з дітками, їм же треба було облаштовувати той час, який вони тут проводять. До нас звернулися волонтери, які в нас проводили цілу низку творчих ініціатив: і майстеркласи, і творча майстерність, і музична терапія» – каже Євгенія про роботу під час війни.

Творчі події, зустрічі, дискусії, на які встановлено вільний вхід, численні креативні акції, які заохочують читання та здобування знань – будні обласної бібліотеки, де працює Євгенія Напуда. Це, а ще постійна нетривіальна присутність Євгенії у соцмережах, зробили, здавалося б, архаїчну професію бібліотекарки предметом зацікавлення нинішніх молодих людей, які стоять перед вибором майбутнього фаху.

ЗакарпатПост