«З повагою, мобілізаційний відділ»: українців попередили про небезпечні листи

На електронні пошти українців можуть надходити небезпечні спам-листи.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

Як пише Еспресо, кіберзловмисники спеціально супроводжують небезпечний файл текстом з загальними фразами, який може видатись стандартним для ділового листування.

«Доброго дня, на ваш запит надсилаю документи. Прошу повідомити вхідний номер реєстрації кореспонденції. З повагою, мобілізаційний відділ», – це один з прикладів, який показали SPRAVDI.

Імена, від яких приходять листи, є демонстративно вигаданими, а приписка про «мобілізаційний відділ» може збити з пантелику та змусити натиснути на файл.

Українців закликають вберегти себе від кіберзлочинців:

«Ні в якому разі не відкривайте файли, які надходять вам з невідомих адрес; встановіть антивірус та тримайте його активованим; зробіть резервні копії важливих документів, файлів, щоб мати змогу їх відновити у разі втрати», – пише Центр.

В Україні фіксують зростання шкідливої кіберактивності щодо критичної інфраструктури, кібератаки загрожують, зокрема, сектору комунікацій.

ЗакарпатПост