Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, – джерела​

Офіційної інформації про звільнення Залужного наразі немає. Міністерство оборони України спростовує цю інформацію.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Президент Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Про це повідомили джерела LB.ua і джерела видання УП.

Офіційної інформації про звільнення Залужного наразі немає. Відповідного указу на сайті президента – теж.

Частина співрозмовників дотичних до Ставки Верховного головнокомандувача заперечила звільнення Залужного.

Залужний є головнокомандувачем Збройних Сил із 27 липня 2021 року. До цього він із грудня 2019 командував оперативним командуванням “Північ”.

Понад 90% опитаних довіряють Залужному і більшість проти його відставки, – КМІС

Про ймовірний конфлікт між верховним головнокомандувачем і головнокомандувачем писали і українські, і західні медіа. Особливо часто така інформація почала лунати після результатів українського літнього наступу.

Ще більше публічна риторика щодо Залужного в політичної влади загострилася після його колонки та інтерв’ю The Economist, де він сказав, що війна зайшла в глухий кут.

Заступник Єрмака Ігор Жовква на це вирішив заявити, що після публікації “його в паніці запитували”, чи ми в глухому куті. Він також вирішив порекомендувати військовим “менше коментувати” події на фронті.

Президент Зеленський у відповідь на публікацію запевнив, що патової ситуації немає.

Також він вважає, що залучення генералів у політику ставить під загрозу національну єдність. Ця репліка прозвучала на тлі публікації Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним щодо глухого кута в війні.

У грудні міністр оборони Умєров сказав, що звільнення/заміну Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного не планують.

У тому ж грудні Володимир Зеленський говорив журналістам, що в нього “робочі відносини” з Залужним. “Він має відповідати за результат на полі бою як головком разом з Генштабом, є багато там питань”, – говорив президент.

ЗакарпатПост