5 продуктів, які допоможуть знизити рівень холестерину

Якщо ви хочете знизити рівень холестерину, зверніть увагу на продукти, які ви їсте. Це дуже важливо.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

Дієтологи рекомендують п’ять продуктів, що містять ключові ненасичені жирні кислоти. Саме вони, як показують дослідження, можуть допомогти знизити рівень холестерину, пише УНІАН з посиланням на EatingWell.

Фісташки. Аналіз досліджень, проведених у 2021 році в журналі Critical Reviews in Food Science and Nutrition, показав, що вживання фісташок протягом приблизно 12 тижнів знижує загальний рівень холестерину на 7 пунктів. Фісташки можуть покращити розщеплення жирних кислот в організмі. Вони також містять певні поживні речовини, такі як вітамін Е, антиоксиданти та калій, які можуть зменшити запалення та покращити роботу судин.

Насіння льону. Згідно з клінічним дослідженням 2022 року, проведеним у журналі Explore, у дорослих з гіпертонією, які споживали лляне насіння щодня протягом 12 тижнів, артеріальний тиск знизився на 13 пунктів, а рівень холестерину – більш ніж на 20 пунктів.

Авокадо. За даними Центру з контролю та профілактики захворювань, майже кожен п’ятий дорослий має низький рівень холестерину ЛПВЩ (вважається “хорошим” типом). Додавання авокадо у раціон як закуски може позитивно вплинути на це. Огляд досліджень, опублікований Американському журналі клінічного харчування, показав, що вживання авокадо підвищує рівень ЛПВЩ.

Рослинні масла (оливкова, кунжутна, арахісова і канолова). Згідно з мета-аналізом 2018 року, опублікований у журналі Critical Reviews in Food Science, рослинні масла підтримують здоров’я серця. Дослідження 2019 року з журналу Molecular Nutrition & Food Research, показали, що регулярне вживання оливкової олії допомагає поліпшити функцію холестерину ЛПВЩ.

Жирна риба. Люди, які їдять багато жирної риби, мають більш сприятливий профіль холестерину. Це може знизитися ризик серцево-судинних захворювань, говориться у дослідженні 2020 року, опублікованому в Британському журналі харчування. Жирна риба містить омега-3 жирні кислоти, які можуть допомогти зменшити запалення та артеріальний тиск, а також зменшити ризик утворення тромбів.

ЗакарпатПост