На Євробачення від України поїдуть Джеррі Хейл та Альона Альона

У суботу, 3 лютого, відбувся фінал національного відбору на «Євробачення-2024».

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Журі та глядачі обрали представника України на пісенному конкурсі в Мальме. Переможця фіналу нацвідбору визначали за результатами голосування журі (50 %) та глядачів (50 %), правда, з непередбачуваними наслідками. Глядацьке онлайн-голосування проходило у «Дії», але з продовженням до неділі, 4 лютого.

У суботу ввечері користувачі почали повідомляти про труднощі з доступом до сервісів у «Дії». У цей час проходило голосування в фіналі Нацвідбору на «Євробачення-2024».

Пізніше, «Дія» повідомила, що голосування буде продовжено, щоб усі встигли віддати голос за фаворита Нацвідбору.

Пізніше, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що за вечір 3 лютого застосунок Дія відвідала найбільша кількість користувачів в історії, по 15 тисяч запитів на секунду.

“Замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування (на Нацвідборі – ЕП) торік, — 15 000 запитів”, – зазначив міністр.

Через це голосування подовжили майже на добу, щоб дати можливість відновити “Дію”, де проходить опитування, і українці змогли віддати свій голос за фаворита.

У неділю, о 19:05, на Суспільному, у прямому ефірі оголосили переможця.

Учасники фіналу нацвідбору

YAKTAK – Lalala

INGRET – Keeper

NAZVA – Slavic English

ANKA – Палала

Drevo – Endless chain

alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

MÉLOVIN – DREAMER

SKYLERR – Time is running out

Ziferblat – Place I Call Home

YAGODY – Tsunamia

NAHABA – GLASSS

Члени журі: Андрій Данилко – творець та виконавець образу Вєрки Сердючки, учасник «Євробачення-2007», а також член журі нацвідборів на «Євробачення» (2016-2020); Джамала – співачка, переможниця «Євробачення-2016», була суддею теж 5 разів.; Сергій Танчинець – соліст гурту «Без обмежень», дебютував як член журі нацвідбору.

Журі віддали свої голоси – Ziferblat

Глядачі віддали свої голоси – alyona alyona & Jerry Heil

Переможцями у фіналі національного відбору на «Євробачення-2024» стали Аlyona Аlyona & Jerry Heil з композицією «Teresa & Maria».

68-й пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме. Перший і другий півфінали заплановані на 7 та 9 травня (на одному з них виступить Україна), а грандфінал – на 11 травня.

Фото фіналістів нацвідбору – Суспільне Культура.

ЗакарпатПост