Як Дмитро Комаров чистив димарі на дахах у Мукачеві

Дивіться прем’єрний випуск «Світ навиворіт. Україна» сьогодні о 20.30 на 1+1 Україна. Дмитро Комаров у Мукачеві влаштувався на роботу сажотрусом.

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Про новий випуск програми телеведучий написав на сторінці у фейсбуці.

«Вивчати рідну країну неймовірно цікаво. Знімати, показувати – стратегічно важливо. Це тільки на перший погляд здається, що все в Україні знайоме. Насправді в експедиції різними містами та маленькими селами, спілкуючись з людьми, я часто дізнаюсь про зовсім невідомі речі, людей, явища.

Наприклад, в Україні є дуже популярна професія, яка не змінювалась століттями. Про сажотрусів (трубочистів) ми чули в казках у дитинстві. Здавалось, що цієї «казкової» професії вже не існує в такому вигляді, як у книжках. А ось і ні – сажотруси і сьогодні дуже популярні. А у нас в місті Мукачево живе найвідоміший сажотрус України, якому навіть поставили прижиттєвий пам’ятник – пан Берталон. Друзі, він реально суперзірка Мукачево, людина-легенда, до якої, як вважають місцеві, треба доторкнутися – це добрий знак. З ним фоткаються, вітаються усі перехожі. Саме ця людина допомогла мені доторкнутися до стародавньої професії, випробувати її на собі та показати вам. Причому не якісь звичайний камін – ми чистили димар на даху старовинного замку, якому 650 років», – йдеться у анонсі програми.

ЗакарпатПост