Замість Шаптали новим керівником Генштабу ЗСУ призначено Баргилевича

Про це президент Україн Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні у п’ятницю.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

“Сьогодні проводив наради з командуванням наших Сил оборони й безпеки України та міністром оборони Рустемом Умєровим. За результатами нарад: перше – провів заміну керівника Генерального штабу Збройних Сил України. Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни. Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі”, – сказав Зеленський.

Він додав, що сьогодні Сирський визначив кандидатури своїх заступників, і Зеленський пообіцяв підписати відповідні укази, пише Еспресо.

“Також визначені заступники начальника Генерального штабу. Всі хлопці – бойові, фахові, кожен – із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів”, – сказав Зеленський.

Пізніше на сайті Офісу президента Україн з’явилися відповідні укази.

Про своє звільнення Сергій Шаптала написав у телеграм-каналі Генштабу ЗСУ.

“Висловлюю глибоку вдячність злагодженій команді Генерального штабу за підтримку, розуміння та самовіддане виконання завдань. Особлива подяка солдатам і сержантам, офіцерам і генералам Збройних Сил України на передовій, у штабах і в тилу. Ваша відданість Україні та готовність до її захисту роблять вас справжніми Героями, і я глибоко пишаюся вами. Вдячний кожному за спільну службу та невтомні зусилля, що наближають звільнення нашої Батьківщини. Схиляю голову перед пам’яттю воїнів, які поклали своє життя за свободу України. Щира вдячність українцям, які підтримують наше військо. Ваш патріотизм та незламність додають сил нашій армії та роблять нашу країну міцнішою. Ваш внесок у майбутню перемогу назавжди залишиться в пам’яті нації. Тримаймо стрій! Разом до Перемоги!” – написав він.

Що відомо про Анатолія Баргилевича

Анатолію Баргилевичу 54 роки. Військову освіту він отримав у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. Звання генерал-майором отримав у 2017 році.

Генерал-майор Баргилевич раніше був командувачем територіальної оборони Командування Сухопутних військ, з 2022 року був начальником штабу східного угруповання військ. Перед тим, з 2020-го – заступником командувача СВ ЗСУ з територіальної оборони.

У 2016 році за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української з нагоди Дня Збройних Сил України був нагороджений орденом Данила Галицького.

З 9 жовтня 2023 року Анатолій Баргилевич був командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ. Його призначили замість Ігоря Танцюри.

Фото: АрміяInform

ЗакарпатПост