Жителі Чехії за два роки пожертвували для України понад €235 млн

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну жителі Чехії пожертвували понад 235 мільйонів євро на гуманітарну та військову допомогу нашій країні

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на Radio Prague та посиланням на дані провідних гуманітарних організацій країни.

Зазначається, що майже 5 млрд крон (€196,5 млн) чехи зібрали на гуманітарну допомогу Україні та більш як 1 мільярд (€39 млн) – на зброю та військову техніку.

Водночас у 2023 році готовність громадян жертвувати кошти Україні значно впала, і деякі організації отримали лише частину того, що зібрали у перші місяці війни.

При цьому організації, які збирають гроші на зброю, продовжують успішно діяти, як і ті, хто збирає гроші на невеликі проєкти.

За даними Чеського радіо, найбільшу суму для України зібрала гуманітарна організація “Людина у біді” – 2,45 млрд крон (€96,2 млн). 2 млрд крон (€78,6 млн євро) жителі Чехії відправили безпосередньо на рахунок посольства України, а чеський Червоний Хрест зібрав 327 млн крон (€9,3 млн євро).

Напередодні президент Чехії Петр Павел заявив, що країна знайшла за кордоном джерела постачання сотень тисяч артилерійських боєприпасів, які вона могла б доставити в Україну протягом лічених тижнів.

ЗакарпатПост