Донецький драматичний театр в Ужгороді запрошує на трагікомедію HAROSHIRU

HAROSHIRU – вистава-фантасмагорія за п’єсою Миколи Куліша «Мина Мазайло» про нелегкі процеси українізації та протистояння в тогочасному суспільстві.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

«хароші» навчили нас розуму.

«хароші» дали нам культуру.

«хароші» придумали нам мову.

Чому? Бо вони «хароші» , а ми недолугі і неповноцінні варвари.

Зовсім нескладно здогадатися про кого йде мова, адже так? Питання української мови й культури стало актуальним задовго до того, як Микола Куліш написав «Мина Мазайло» і залишиться таким ще на невизначений час.

Під творчим керівництвом режисера Олега Мельничука у виконанні акторів Маріупольського театру класичний твір розкривається зовсім у новому світлі та набуває рис фантасмагорії чи то пак – сну, який проводить глядача подіями періоду з 20х років ХХ століття до 2025 року.

Основна лінія вистави збережена і відповідає твору. Мина – українець, який зрікається своєї національної ідентичності заради примарного й омріяного майбутнього, змінюючи своє прізвище на російське – Мазєнін. В цьому він вбачає реалізацію власних мрій та досягнення бажаного й небаченого досі щастя. Антиподом Мазайла є його син Мокій, який виступає проти зросійщення, як власної родини, так і народу України. А це вже незручна для «хароших» людина із цілком незручною позицією… Яка ж буде відповідь з їхнього боку?

Про це запрошуємо дізнатися у виставі  «HAROSHIRU» на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв  24 лютого о 18-00.

Квитки на сайті concert.ua або в касі театру.

ЗакарпатПост