Махінації із землями громади: правоохоронці викрили посадовця районного ЦНАПу

У ході досудового розслідування слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників СБУ встановили, що 43-річний державний реєстратор одного з районних ЦНАПів вносив неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та змінював право власності на земельні ділянки. В результаті, землі, що належали територіальній громаді, незаконно переходили у приватну власність.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

У справі задокументовано причетність посадовця до нелегального виведення з держвласності земельної ділянки площею 1 га. Такі дії держреєстратора призвели до заподіяння бюджету збитків на суму майже 1,5 мільйонів гривень.

Слідчі обласного управління поліції зібрали достатньо доказів та, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, повідомили посадовцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу України, тобто зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги.

Відповідно до санкції статті за скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Слідство у справі триває, інформує Поліція Закарпатської області.

ЗакарпатПост