На Закарпатті медикам швидкої довелося приймати екстремальні пологи на Хустщині

Зазначається, що до місця проживання жінки, а це присілок Ділок, було неможливо дістатися автомобілем швидкої. Тому медики здолали пішки відстань у 1,5 км із необхідним обладнанням та ношами, адже у жінки були 8-мі пологи та існувала велика ймовірність швидкого розвитку подій.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

Про це повідомляє Закарпатський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, передає “Еспресо.Захід”.

Коли медики дісталися до породіллі, одразу ж поклали жінку на ноші і рушили до медичного автомобіля. Дорогою контролювали стан жінки і намагались транспортувати обережно і швидко.

“Допомагав нам і чоловік породіллі, – зауважує фельдшер. Далі, коли дісталися до авто з надією, що встигаємо доправити вагітну до медичного закладу, помчали… Але між селами Горінчово та Липецькі Ворота стало зрозуміло – дитина не буде чекати. Зупинили авто і прийняли пологи. Хлопчик народився із обвиттям пуповиною. Разом із водієм, який допомагав мені з усіма маніпуляціями, зробили все, що належить в таких випадках. Поклали новонародженого мамі на груди й так обережно поїхали до лікарні”, – розповідають медики.

Новонародженого разом з мамою швидко та безпечно були доставлені до Хустської районної лікарні. Дитина та мама почувають себе добре.

ЗакарпатПост