16 березня в Ужгороді відбудеться вшанування жертв російського терору в Маріупольському театрі

Два роки минає з того жахливого дня, коли прихисток сотень мирних жителів Маріуполя – величний театр в центрі міста – знищила російська бомба. За різними оцінками під руїнами будівлі поховано близько 1000 людей.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Творчий колектив Донецького академічного обласного драматичного театру відновив свою роботу в травні 2022 року в місті Ужгород. З того часу театр вважає своїм обов’язком щороку 16 березня нагадувати Україні та світові про трагедію, яка сталася в Маріупольському театрі.

16 березня 2024 року в Ужгороді заплановані заходи для вшанування пам’яті жертв російського тероризму в Маріупольському театрі. Спільно із Закарпатським академічним музично-драматичним театром та Рухом підтримки закарпатських військових запланувано безкоштовні покази двох вистав та збір коштів на дрони для військових. А саме:

о 12 годині відбудеться показ вистави “Витівки короля Дроздоборода” від колективу Закарпатського театру. Вхідним квитком буде лише іграшка, якою маленькі глядачі захочуть поділитися. Всі іграшки будуть розміщені на сцені під час вистави. Це символічний жест – нагадування про єдину найулюбленішу іграшку, яку могли взяти з собою діти, коли йшли в укриття Маріупольського театру.  Після вистави всі іграшки будуть надіслані дітям і військовим у прифронтові міста.

о 18 годині на великій сцені відбудеться показ вистави “Наталка Полтавка” від колективу Закарпатського театру. Показ вистави є безкоштовним.

Протягом дня у театрі буде діяти локація від організації “Рух підтримки закарпатських військових”, де всі охочі зможуть задонатити на дрони для ЗСУ.  

Також перед входом у театр буде нанесений напис ДІТИ. Тут глядачі та жителі міста можуть залишити свічку або ж просто вшанувати загиблих у трагедії 16 березня 2022 року своєю присутністю та хвилиною мовчання.

Колектив театру просить не залишатися осторонь і запрошує колективи всіх театрів України долучитися до меморіальних заходів: написати перед входом слово ДІТИ, щоб  щоб таким чином в усіх містах України вшанувати пам’ять людей, яких вбили росіяни у Маріупольському театрі. 

ЗакарпатПост