На Закарпатті судитимуть колишніх депутатів за схему незаконного заволодіння бюджетними коштами

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох колишніх депутатів Хустської міської ради та директора підрядного товариства. Їм інкримінують заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі під час дії воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України), а також підроблення офіційних документів у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

Слідством встановлено, що один із діючих на той момент депутатів міськради – кінцевий бенефіціарний власник будівельного товариства – організував схему незаконного заволодіння бюджетними коштами громади Ужгорода. У якості виконавця залучив керівника підконтрольної підрядної організації, а як пособника – ще одного депутата.

У липні-жовтні минулого року товариство проводило капітальний ремонт систем опалення у двох школах Ужгорода. При цьому обвинувачені, домовившись між собою, внесли до офіційних документів неправдиві дані. Йшлося про вартість робіт і ціни на обладнання, які були штучно завищені. Крім того, у школах встановлювали обладнання, яке відрізнялося від передбаченого у проєктно-кошторисній документації.

Унаслідок протиправних дій місцевому бюджету завдано 6,4 млн грн збитків.

Зауважимо, що наразі двоє обвинувачених склали повноваження та більше не є депутатами Хустської міської ради, інформує Закарпатська обласна прокуратура.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершене, його здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост