Помер почесний настоятель Свято–Покровського храму Ужгорода, протоієрей Миколай Кабаці

На 74 році життя відійшов у вічність почесний настоятель Свято-Покровського храму Ужгорода, колишній благочинний Ужгородського району, протоієрей Миколай Кабаці.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомляє Мукачівська православна єпархія.

Майбутній священнослужитель народився 21 лютого 1950 р. в м. Мукачево. У 1967 р. закінчив міську ЗОШ. 1968–1972 – навчаня в МДС.
7 квітня 1975 р. висвячений у сан диякона, 7 січня 1976 р. – сан священика. Обидві хіротонії звершив ректор МДА, Високопреосвященніший архієпископ Дмитровський, Володимир (Сабодан) у Свято-Покровському храмі МДА.
У 1976 р. зі ступенем кандидата богослов’я, закінчив МДА.
У тому ж році Навчальним комітетом був направлений для пастирського служінння в древню Мукачівську єпархію.
У 1986 р. єпископом Мукачівським і Ужгородським Дамаскином (Бодрий) був возведений в сан протоієрея. В 1992 році згідно наказу керуючого Мукачівської єпархії Преосвященнішого Євфімія (Шутак) був призначений благочинним Ужгородського благочиння.

«Приносимо щирі співчуття сімї, родині та співолтарним отцям, духовним чадам з приводу важкої втрати батька та духівника. Нехай Господь упокоїть його душу в поселеннях праведних де немає смутку і печалі. Просимо духовенство єпархії посилити свої молитви за новопреставленого отця Миколая”, – йдеться у дописі Єпархії.

Чин відспівування новоспочилого клірика Мукачівської єпархії буде звершено 31 березня о 14-й годині у Свято-Покровському храмі Ужгорода. Заупокійну молитву очолить керуючий Мукачівської єпархії Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський.

ЗакарпатПост