Операції тривають по 5-6 годин: як зараз працює Закарпатський кардіоцентр

Голова обласної ради Роман Сарай та заступник голови обласної ради Василь Дем’янчук відвідали КНП «Закарпатський обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії». Тут вони ознайомилися із роботою відділень Центру, поспілкувалися із пацієнтами.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

Посадовці поспілкувалися із командою фахівців Центру, оглянули інфраструктуру та оцінили високий рівень надання медичних послуг та інноваційні підходи до лікування серцево-судинних захворювань. Кардіоцентр відзначається сучасною технологічною базою та висококваліфікованим медичним персоналом.

Керівникам обласної ради продемонстрували сучасне обладнання, яке в медичному закладі використовують для діагностики та лікування серцево-судинних захворювань – ехокардіографії, коронарографії та ендоваскулярної хірургії. Є тут й апаратура, яка потребує оновлення. Зокрема, потрібен новий апарат штучного кровообігу, апарат КТ-діагностики, а також облаштування нових спеціалізованих приміщень для здійснення медичних заходів. Потребує оновлення обладнання кардіохірургії, адже тут рятують життя пацієнтів щодня, операції тривають по 5-6 годин. Є випадок, коли складне оперативне втручання довелося проводити 16 годин!

‍За словами керівниці установи Ірини Котлярової, наразі на лікуванні у Центрі знаходиться 136 пацієнтів. Усі вони належно забезпечні медичними засобами. Пані Котлярова також окреслила план внутрішнього реформування закладу, нові підходи до організації господарської частини та поділилася планами на майбутнє. Серед основного – участь у міжнародних грантових проєктах, що дасть можливість придбати сучасну кардіоапаратуру та медичні засоби.

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, підсумовуючи відвідини комунального підприємства обласної ради, зазначив: «Закарпатський кардіологічний центр став прикладом успішного поєднання передових медичних технологій з професійним підходом до пацієнтів. Його робота підтверджує, що у краї є можливість отримувати висококваліфіковано медичну допомогу. Обласна рада підтримуватиме центр та всебічно сприятиме його розвиткові», йдеться у дописі пресслужби Закарпатської обласної ради.

ЗакарпатПост