Що буде з ремонтом доріг в Тячівському районі?

На 17 сесії  Тячівської районної ради восьмого скликання від 28 березня 2024 року депутати підтримали звернення Дмитра Шелемби  до Кабінету Міністрів України,  Закарпатської обласної військової адміністрації,  ДП «Служба місцевих автомобільних  доріг у Закарпатській області» з  приводу незадовільного стану автошляхів на території Тячівського району. 

потрібні працівники комплексне розміщення реклами групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 222 50 50, вайбер

Як йдеться у зверненні районного депутата на дорогах  особливо критична ситуація склалася на сьогодні, коли після зими на багатьох ділянках разом зі снігом «зійшов» і асфальт, “зарясніли” всі вибоїни і ушкодження. Деякі дороги загального користування місцевого значення, що знаходяться у підпорядкування ДП “Служба автомобільних доріг у Закарпатській області” вже навіть дорогами назвати важко, хіба що напрямками. 

Найбільш проблемними напрямки в Углянській ТГ: “Угля – Колодно – Занівка”, “Мираво – Мала Уголька”, Буштинській ТГ: с.Новобарово, Бедевлянській ТГ: “Бедевля – Біловарці”, Тересвянській ТГ: “Тересва – Крива”, Нересницькій ТГ: “Ганичі – Калини” та ін. Аварійний стан цих автошляхів негативно впливає на забезпечення проїзду, безпеку руху, логістику та створює соціальну напруженість серед населення.

На даний час в  Тячівському районі проживає велика кількість внутрішньо переміщених осіб, що збільшило потік автотранспорту та інтенсивність руху, і відповідно, навантаження на мережу.

 – Якщо не вжити невідкладних заходів з відновлення та утримання інфраструктури доріг району, її буде знищено остаточно, – зазначив депутат Дмитро Шелемба.

А відтак висловив прохання передбачити фінансування на ремонт доріг Тячівського району, балансоутримувачем  яких є ДП “Служба автомобільних доріг у Закарпатській області”.

Присутній на сесії голова Тячівської РВА Тімур Аверін зазначив, що відповідно до Закону України “Про державний бюджет України”,  всі кошти Дорожнього фонду, за рахунок яких виконувались дорожні роботи, спрямовуються на посилення обороноздатності держави. 

 Також працівники  ДП “Служба автомобільних доріг у Закарпатській області” наразі долучилися до зведення фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку.

Буквально на днях у Тячівську районну раду надійшла відповідь на депутатське звернення Дмитра Шелемби від Закарпатської ОВА.  В ній теж, зокрема, йдеться про те, що фінансовий ресурс обласного бюджету направляється на матеріально-технічне забезпечення підрозділів ЗСУ та інші нагальні видатки правового режиму воєнного стану.

Перспектива утримання та розвиток дорожньої місцевої мережі у 2024 році вбачається можливим лише за рахунок обласного бюджету та бюджетів територіальних громад.

 Відповідно до Регіональної програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2023 -2026 роки з обласного бюджету на 2024 рік передбачено фінансування у розмірі 40,0 млн. гривень, яке спрямовується на експлуатаційне утримання таких автошляхів в межах району.

“За наявності додаткового  фінансового ресурсу буде проведено ремонтні роботи в межах експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, зокрема і Тячівського району” , – зазначено у листі Закарпатської ОВА.

Любов Немеш, пресслужба Тячівської районної ради.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *