Молоді таланти з України візьмуть участь у майстер-класах “Берлінале”

Молоді таланти з України візьмуть участь у майстер-класах міжнародного кінофестивалю “Берлінале”, який відкривається сьогодні у німецькій столиці. До складу цьогорічного “кампусу талантів” оргкомітет престижного кінофоруму запросив двох українців.

Як повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН, на участь у “кампусі талантів Берлінале” (Berlinale Talent Campus) свої заявки надіслали 4 тис. претендентів з 141 країни. Але до Берліна журі запросило лише 350 учасників. Від України до секції молодих талантів потрапили українці – звукорежисер Марія Нестеренко та оператор Володимир Іванов. Торік у кампусі від України брали участь режисер Марина Врода, композитор Антон Байбаков та продюсер Ольга Журженко.

“Кампус талантів” проходить в рамках “Берлінале” дев’ятий рік поспіль. Цього року він передбачатиме проведення шістьох майстер-класів з 12 по 17 лютого. Під час цих заходів молоді кінематографісти матимуть змогу поспілкуватися з відомими особистостями світу кіно та перейняти їхній досвід, а також встановити професійні контакти.

Однією з головних тем цьогорічного кампусу буде майбутнє кіно у тривимірному форматі. Цей майстер-клас вестиме відомий німецький режисер Вім Вендерс, який у головному конкурсі “Берлінале” представляє свій новий документальний фільм “Піна”. Стрічка відзнята у форматі 3D і розповідає про життя видатної танцюристки Піни Бауш.

Майстер-клас для молодих операторів проведе один з найвідоміших голлівудських операторів Едвард Лекмен. Своїм режисерським досвідом з учасниками кампусу поділяться італійка Ізабелла Росселліні, яка очолює журі цьогорічного “Берлінале”, та британець Ральф Фейнс, а акторським – новозеландська зірка Керрі Фокс.