Закарпатці тріумфували на ралі “Трембіта гірська”

На Верховинщині (від селища Ворохта до села Кривопілля)  проходив 5-й етап чемпіонату України з гірських гонок «Трембіта гірська» та 2-й етап Кубку України з авторалі «Трембіта-ралі».

Як повідомляє кореспондент paralleli, розпочалися змагання в суботу в с. Кривопілля Верховинського району і тривали з 10.00 до 16.00 год. Гонки відбувалися на дистанції 2- 4 км з перепадом висоти 133 метри. Ділянки дороги, на яких проходили змагання, є досить складними технічно і налічують більше 20-ти крутих поворотів.

Але в цьому і полягає специфіка даного виду спорту: потрібно попрактикуватись не тільки в швидкості їзди, але і в майстерності та вправності водіння. Спортсмени здійснили по 8-10 заїздів (тренувальні заїзди, 2 кваліфікаційні і 3 залікові). На період гонок траса була перекрита.
 
О 17.00 год. на Співочому полі селища Верховина відбулося урочисте закриття змагань, підведення підсумків та нагородження переможців і призерів. За підсумками змагань 5-го етапу чемпіонату України з гірських гонок «Трембіта гірська» в абсолютному заліку перше місце зайняв Сергій Німець з Ужгорода, 2-е та 3-є – Ярослав Грищук (Луцьк) і Мирослав Василенко (Ужгород) відповідно.

paralleli.if.ua