Закарпаття: Сьогодні журналістам розкажуть про суть ініціатив Януковича

Сьогодні об 11:00 в малому залі облдержадміністрації відбудеться брифінг начальника головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасії Пентек та начальника головного управління праці та соціального захисту населення обласної адміністрації Віктора Мацоли.

Тема брифінгу – суть соціальних ініціатив Президента України.

Нагадаємо, що Віктор Янукович доручив Урядові провести поетапний перерахунок пенсій низки категорій громадян. Йдеться про військовослужбовців, ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни, а також людей, чий розмір пенсій менший за прожитковий мінімум. Відповідне доручення Глава держави дав під час розширеного засідання Кабінету Міністрів.

Нині, зазначив Віктор Янукович, 4 мільйони пенсіонерів отримують пенсії менші за фактичний розмір прожиткового мінімуму – у січні цього року – 870 грн. «Причина в тому, що розмір пенсії залежить у першу чергу від року виходу на пенсію, а не від трудового стажу чи заробітної плати. Таку несправедливість треба викорінювати. Доручаю Урядові провести поетапний перерахунок пенсій», – сказав Глава держави.

Президент зазначив, що вже з 1 травня цього року майже 9 млн. пенсіонерів, які вийшли на пенсію до 2008 року, повинні додатково отримати в середньому по 100 грн.

Глава держави окремо наголосив на необхідності ліквідації розриву між пенсіями військовослужбовців, які залишають службу нині, і тими, хто це зробив 5 років тому. «Такий розрив між пенсіями треба поетапно ліквідувати. Необхідно вже з 1 липня, тобто з другого півріччя, передбачити підвищення пенсій військовослужбовців за вислугу років у середньому на 165 грн.»,- сказав Віктор Янукович.

Президент також додав, що розмір доплати до пенсій для різних категорій учасників війни повинен у травні зрости від 30 до 50%.

Віктор Янукович повідомив, що у 2012 році додатково до передбаченого бюджетом зростання пенсій інвалідів війни їм буде підвищено одноразову допомогу до Свята Перемоги. «Залежно від групи інвалідності вона становитиме від 1720 до 2200 гривень. Це – удвічі більше, ніж торік», – сказав він.

На переконання Віктора Януковича, влада повинна відновити справедливість по відношенню до 173 тисяч членів сімей померлих інвалідів війни. «Пенсія членів таких сімей повинна зрости у травні – грудні цього року в середньому на 119 грн.», – наголосив Президент.

zakarpatpost.net