Випускники Митної академії поповнили ряди Чопської митниці

Керівник Чопської митниці Олександр Похилько в конференц-залі адміністрації митної установи урочисто вручив 28 випускникам Державної митної Академії України посвідчення митника.

12 хлопців та 16 дівчат з гордістю прийняли новий професійний документ, який засвідчує їх приналежність до престижної професії. 5 років вони вперто долали ази вітчизняного законодавства, тепер незабутні безцінні учбові роки та хвилюючі хвилини урочистих випускних заходів залишилися позаду. Попереду – копітка практична робота молодих спеціалістів на кордоні та інших підрозділах митниці.

На початку розмови Олександр Іванович наголосив на пріоритетності ролі і значенні митної служби для розвитку держави, важливості її у формуванні митної політики, основних її функцій – наповнення державної скарбниці та захисті економічних інтересів нашої країни.

Зокрема, митний генерал звернув увагу випускників на важливі завдання, поставленні Головою Державної митної служби України Ігорем Калєтніком – це впровадження електронного декларування, недопустимість черг у пунктах пропуску, дотримання часових нормативів при оформленні вантажів та посилення протидії контрабанді.

 

 

 

 

 

 

 

За словами начальника відділу кадрової роботи Вадима Симчери, наставництвом молодих спеціалістів займатимуться досвідчені посадові особи Чопської митниці. Також він розповів, що в митній академії навчають та виховують майбутні професійні кадри для митної системи. У подальшому курсанти проходять практику у митницях, що дає їм необхідні навички у майбутній роботі. До речі, всі випускники академії отримують гарантовану роботу в митних органах та спеціальні звання.

На завершення зустрічі, яка проходила в теплій та приємно хвилюючій атмосфері, головний митник Закарпаття побажав молодому поколінню митників продемонструвати відмінну результативність та самоорганізацію в роботі, а також побажав їм кар’єрного зросту, вагомих здобутків на професійній ниві, повідомила газеті “НЕДІЛЯ” Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

nedilya.net