У жахливій аварії в Польщі загинули українські заробітчани

У страшній ДТП неподалік від польського міста Лодзь загинули українські заробітчани. Мікроавтобус, який перевозив громадян України, був фактично повністю розчавлений потягом на залізничному переїзді в Bratoszewice.

Вісім пасажирів мікроавтобуса Ford Transit загинули на місці, ще двоє з важкими травмами госпіталізовані. Всього у машині їхали 10 людей. “Більшість пасажирів були громадянами України”, – повідомили в поліції Лодзя.

За словами губернатора воєводства Іоланти Чельмінської, про трагедію вже повідомили українському посольству. “Ймовірно, консул або віце-консул приїдуть на місце події”, – зазначила вона.

Представник поліції Радослав Гвіс на прес-конференції повідомив, що, за попередніми даними, автобус виїхав перед потягом, не зупинившись на сигнал “стоп”. Відомо також, що були порушені правила перевезення – Ford Transit був розрахований лише на шістьох пасажирів.

“Пасажири автобуса були зайняті на заводі з переробки фруктів”, – повідомив правоохоронець.

Розслідування аварії триває. За попередніми даними, потяг рухався зі швидкістю близько 30-40 кілометрів на годину і зупинився у кількох сотнях метрів після переїзду.

tsn.ua