В’ячеслав Шутко: Перший внесок за доступне житло планують зменшити до 5-10%

Кандидат у народні депутати України від Партії регіонів по виборчому округу №69 В’ячеслав Шутко 10 жовтня  зустрічався з працівниками Мукачівського психоневрологічного інтернату №1 та приватної фірми «Аріадна».

Психоневрологічний інтернат приємно здивував: благоустроєна територія, квітники, фонтан, виробничі приміщення, підсобне господарство, церква, у приміщенні – євроремонт, на стінах – художні вироби пацієнтів закладу.

– У нашому закладі перебуває 194 пацієнти, їх обслуговують 100 медичних працівників, – розповідає директор інтернату. – Маємо достатньо території, недавно взяли в оренду ще 4 гектари землі. Самі виростили та зібрали картоплю, кукурудзу. На території закладу діють гуртки – художній, гончарний, можете подивитися на вироби наших підопічних. Є і живий куток – недавно у нас з’явився яструб, також у нас живуть черепахи, папуги. На господарстві – кінь, поросята, корови.

Завдяки старанням колективу, Мукачівський психоневрологічний інтернат визнано одним із кращих в Україні. Ця приємна новина була нещодавно озвучена на міжнародній конференції в Ужгороді, на якій були присутні представники Міністерства соцполітики, Ради Європи, «губернатор» Олександр Ледида, колеги з України та Росії.

Під час зустрічі працівники інтернату розповіли кандидату, що фінансування закладу доволі непогане, хоча не вистачає коштів, щоб завершити ремонт даху адмінбудівлі, а також придбати нове устаткування для стоматологічного кабінету.

Робітники ж «Аріадни», де пізніше відбулась іще одна зустріч із В’ячеславом Шутком, більше переймалися питаннями соціального забезпечення. Наприклад, доступними кредитами на житло для молоді:

– Сьогодні існує програма молодіжного кредитування, – повідомив В’ячеслав Ласлович, – але я погоджуюсь, що оплатити перший внесок  25% вартості житла молодим сім’ям не завжди під силу. Наскільки мені відомо, зараз розробляється програма, згідно з якою перший внесок буде зменшено до 5-10%. Думаю, це стане серйозною допомогою для нашої молоді.

Прес-служба кандидата у народні депутати України