Якою буде сьогодні, 29 січня, погода на Закарпатті. Який урожай нашепоче вітер?

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло, очікуються опади.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +3, удень – 6 тепла. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Ранковий дрібний дощ закінчиться ближче до середини дня. Більше опадів не очікується.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +2, удень – +5. Хмарно. Без опадів..

У Волівці – -1 уночі і  +2 градуси удень. Вночі очікується дрібний дощ зі снігом. Вранці – сніг, який у другій половині дня зміниться дрібним дощем. Опади припиняться тільки ближче до вечора.

У Сваляві вночі -0, вдень – +3 градуси. Дрібний дощ розпочнеться з самого ранку та ближче до вечора він повинен припинитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +2, денна – +6. Дрібний дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме +3, денна – +6.  Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дрібний дощ розпочнеться з самого ранку та ближче до вечора він повинен припинитися.

У Великому Березному – вночі +1, удень – +3 градуси. Хмарна погода протримається увесь день. Вранці розпочнеться дрібний дощ, але він повинен закінчитися ще до приходу вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі +4, удень –+8.  Хмарно. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -1, вдень – +1 градус. Хмарно. Без опадів.

У Рахові буде уночі -1, вдень температура підніметься до +2 градусів. З самого ранку йтиме сильний сніг, під вечір його змінить дощ.

29 січня відзначається день поклоніння чесним оковам апостола Петра. У народі цей день був відомий під назвою Петра-покорму, оскільки до цього часу в селян виходила половина зимового корму для худоби. З цього приводу народ підмітив: “Якщо в коморі житнього хліба залишилось більше половини, бути хорошому врожаю”. Погоду цього дня передбачав вітер: якщо він дув з північної сторони, очікували сильного морозу.

zakarpatpost.net