АНОНС. Як студенти-іноземці змінили життя Ужгорода

Якщо закарпатська молодь все частіше вирушає підкорювати Європу і вступає до чеських та польських університетів, навіть до англійських та французьких, то в нас теж здобувають освіту багато іноземців. Ужгород останнім часом сміливо можна назвати містом навіть не міжнаціональних, а міжконтинентальних контрастів. Починаючи від 2016 року, коли УжНУ отримав ліцензію на навчання іноземців, на вулицях міста з’явилося багато темношкірої молоді, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Цих диваків можна побачити взимку в легкому одязі та навіть сандалях на набережних. Ужгородців це спочатку дуже дивувало, а ті просто самі не могли збагнути, що відбувається, адже окремі з них сніг на Закарпатті бачили вперше в житті. Тож звідки до нас приїхали екзотичні гості?

Найбільше їх із Індії, республіки Бангладеш, Зімбабве, Камеруну, Гани, Кенії, Єгипту, із Мальдів… але не тільки.

Лише на факультеті «Лікувальна справа №2», де іноземців найбільше, здобувають медичну освіту більше 800 студентів із більше, ніж 20 країн світу. Багато молоді з інших куточків світу вчиться й на «Стоматології».

Чим припав до душі молоді із далеких і маловідомих нам країн саме Ужгород? Що вони розповіли про своє студентське життя в місті? Як прославляють Закарпаття?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 9 березня.

zakarpatpost.net