Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Як за тиждень залучити до Ужгорода 100 тисяч туристів?

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

До Ужгорода скоро їздитимуть туристи не лише милуватися сакурами але  й щоб побачити найкращі у Європі вистави

Як виглядав кримінальний Ужгород 100 років тому

Де сторіччя тому в Ужгороді найчастіше ловили злочинців? Про це газеті «Неділя Закарпатські новини» розповіла ужгородська дослідниця минувшини Тетяна ЛІТЕРАТІ.

– Ринків в Ужгороді було багато. Як я розумію, на Корятовича був найстаріший. Сюди приходили люди, виносили столики. Навіть важко зараз уявити, як тут кипіла торгівля.

Найбільше кельтське поселення на Закарпатті займало площу 15 гектарів

До ювілею популяризатора кельтської культури на Закарпатті, відомого журналіста Юрія Клованича

Народився Юрій Клованич за іронією долі у Всесвітній день солідарності журналістів –                                                                                      3 травня 1959 року в селі Бороняво на Хустщині. Це велике поселення утворилося в основному переселенцями з Верховини.

Власними силами вирішувати свої проблеми

З днем народження, державо!

Виповнюється 28 років сучасній Українській державі. Відбувається це на фоні страшної спеки – і звичайної, і політичної. Ліміт компліментів на адресу власної держави давно вичерпався, то ж доводиться говорити про речі не надто святкові. Це колись нам розповідали, що досить тільки стати самостійними, як Україна перетвориться на земний рай. Той прогноз справдився з точністю до навпаки. Та головне, що держава досі існує.

Ми не Венери, та щось венеричне у нас є!

Що згадують солідні закарпатці зі своєї юності?

Закінчується літо… Кожного року у кінці серпня мене огортає смуток. Якесь дивне відчуття того, що щось відпливло і більше не повернеться. Оце вчора біля річки Боржава між Довгим і Бронькою бузьки збиралися у зграї, готувалися до відльоту в теплі краї.

Чому закарпатці масово розлучаються

Чи справді на Закарпатті такі міцні родини, як про це модно говорити? Чи справді наші земляки щасливі у шлюбі? Чи справді статистика розлучень-одружень є такою райдужною? Враховуючи високу побожність області, про яку самі ж наші земляки заявляють на кожному кроці, сім’ї теоретично тут мали би бути непорушними і міцними мов граніт. Але чи дійсно все так? Саме це і з’ясовувала газета «Неділя Закарпатські новини».

Ужгородські мільйонери, дороги та податки

Головна податківиця Марія Бадида розповіла цікаві деталі про фінансове здоров’я Ужгорода

Чи відомо вам, на скільки в цьому році поповнився міський бюджет? А скільки в Ужгороді мільйонерів, скільки років наймолодшому з них?  Або який податок найбільше не люблять наші земляки?

Брат, поваливши сестру на землю, ногою став їй на груди та почав товкти

Між родичами давно були неприязні стосунки

Сімейні сварки часом закінчуються досить непередбачувано. Іноді між найріднішими людьми доходить до рукоприкладства.

Закарпатець на очах у доньки так відлупцював дружину, що вона померла

Бив спочатку руками по голові, потім стягнув із ліжка і почав гамселити ногами

Страшна подія трапилась у березні на Великоберезнянщині. Під час сварки з дружиною чоловік почав її лупцювати. Наніс близько 10 ударів по різних частинах тіла та голові. Відтак взутими ногами ще 10 разів вдарив її по тулубу.

Повертаючись із родичкою з похорону, молодик зґвалтував її та пограбував

Посеред поля йому захотілося реалізувати свої сексуальні фантазії, а нікого поруч не було

Хоч на Закарпатті родинні зв’язки свято цінуються, та деколи між родичами трапляється таке, що голова йде обертом. Нерідко рідні брати і сестри воюють між собою, судяться за майно, навіть вбивають… а хтось – домагається та втамовує сексуальну пристрасть.

Чоловік встромив ніж у шию брата, витягнув його та наніс іще один удар у підборіддя

Нещасний стік кров’ю, а вбивця сліди злочину намагався приховати

Страшне вбивство трапилося 5 січня у селі Хижа Виноградівського району. Закарпатець зарізав рідного брата у його ж будинку.

Найбільше мати не любила Ірину. Вона мріяла про сина, а народжувалися одні дівчата

Жінку  били спочатку батьки, потім чоловік… а після того як вона пішла від нього, трапилось неймовірне

Ірина виросла в багатодітній родині. Мати не надто переймалася вихованням дітей. Батько постійно пив, зчиняв вдома скандали. Коли він приходив додому під мухою, в хаті літало все – не лише подушки, але й тарілки, каструлі. Він обзивав дружину поганою хазяйкою, курвою, блохою на його тілі, а дітей – дармоїдами.

Загадка жіночої посмішки: Віра Немеш

Посмішка кожної жінки особлива: щира чи загадкова, лукава чи відкрита… Віра Немеш також посміхається по-особливому – лише вустами, зберігаючи в очах глибокий сум, а може втому… Проте спостерігати за не надто активною мімікою її обличчя хочеться, як хочеться читати книжку: слово за словом заглиблюючись у простір справжніх, а не показних емоцій, крок за кроком поринаючи у безкрай життєвої, а не вигаданої історії людського життя.

Чому баба Анця в останній раз мила голову, коли в мамки води відійшли

Мамка баби Анці після пологів: «І ісю фігню я дев’ять місяцю чекала? Писок у неї такий поморщений, як міщук целофановий!»

Готує баба Анця вечерю, а син читає газету «Закарпатські оголошення» і голосно декламує їй все, що продається. Раз лише його увагу привернуло одне з оголошень: «Куплю волосся. Дорого!»

«Ха! – почав сміятись він. – Може й мені своє продати!»

«А в тебе што, волося є?» – усміхнулася стара. На голові в тя ся вже лисина, блистится, як коцура яйця, як у діда чинит, а ти ще й продавати би хотів!»

Поліція заарештувала папугу, який допомагав наркоторговцям

Яскраво-салатового папугу взяли під варту після того, як він попередив двох торговців наркотиками про те, що наближається поліція.

Близнюки, народжені з різницею в три місяці, стали медичною сенсацією

Через те, що дівчата-близнючки народилися з різницею у три місяці, у них не збігається рік народження, що лікарі називають «сенсацією».

Найбільше мати не любила Ірину. Вона мріяла про сина, а народжувалися одні дівчата

Жінку  били спочатку батьки, потім чоловік… а після того як вона пішла від нього, трапилось неймовірне

Ірина виросла в багатодітній родині. Мати не надто переймалася вихованням дітей. Батько постійно пив, зчиняв вдома скандали. Коли він приходив додому під мухою, в хаті літало все – не лише подушки, але й тарілки, каструлі. Він обзивав дружину поганою хазяйкою, курвою, блохою на його тілі, а дітей – дармоїдами.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 22 серпня.

zakarpatpost.net