Рак відтепер лікуватимуть із мінімальними побічними ефектами. У медицині – прорив!

Залежно від препаратів, пацієнти, які страждають від онкології, можуть відчувати побічні ефекти, котрі супроводжують багато сучасних методів лікування раку – анемію, втрату апетиту, кровотечі, діарею, слабкість, випадання волосся, нудоту тощо, пише Укрінформ.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Дослідники університетів штату Орегон, Центральної Флориди і Нью-Йорка відкрили напрям для нових методів, завдяки визначенню шляху модифікації білка, який підтримує проліферацію і виживання пухлинних клітин.

Відмінною рисою поведінки пухлинних клітин є їх неконтрольоване зростання. Їм необхідно постійно продукувати енергію і будівельні блоки.

Дослідники виявили, що найсильніший окислювач, який продукується клітинами, контролює метаболічні зміни, котрі відбуваються у пухлинних клітинах нервової системи, і підтримує їх зростання. Окислювач пероксинітрит виробляється на високому рівні у патологічних станах, тобто у пухлинах.

Це відкриває нову можливість керувати процесом вироблення пероксинітрита виключно у пухлинних клітинах в якості нової терапевтичної стратегії лікування пухлин нервової системи – із мінімальними або відсутніми побічними ефектами на здорові тканини, повідомляють учені.

За їх словами, вони відкрили абсолютно нову категорію мішеней у цілому для лікування солідних пухлин, а не тільки нервової системи. Лікування декількох типів раку отримує більш широкі можливості.

Таким чином, можна буде обирати білки, які зазвичай не модифіковані у нормальних клітинах і впливати на них інгібіторами, що не впливають на звичайні клітини. На цій основі і буде розроблено лікування із мінімальними побічними ефектами.

zakarpatpost.net