Закарпатське село у Києві охороняє найбільш надійна охорона в Україні

Закарпатські хати у Київському скансені охороняють найбільш надійні охоронці з усіх можливих. Це – коти. Інформатор газети «Неділя Закарпатські новини» мав можливість познайомитися з вусатими вартовими.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Здавен вважалося, що вони відганяють від помешкання злих духів. Тож можливо ці троє підтримують невидимий зв’язок із нашими далекими предками, які жили в дерев’яних будиночках багато років тому.

Білий, рудий та чорний там же їдять. Підгодовують тварин як працівники музею, так і гості. Кожен має свою мисочку, але це не заважає їм залізти і в миску іншого.

Крім того, коти ще й полюють… за мишами та птахами.

Вони не бояться від людей, підходять лащитись, нявчать, муркочуть.

Хоч для них доступна вся територія, але все ж найбільше часу вони проводять біля експозиції «Карпати».

Скоріш за все, це через те, що там є діюча дерев’яна церква, перевезена до Києва з Мукачівського району  у 1974 році. У храмі Покрова Пресвятої Богородиці ураїнської Греко-Католицької церкви постійно проходять служіння та вінчання, біля неї людно, тож хвостаті вибирають місця, де їх можуть пригостити чимось смачненьким.

У відповідь лише підставляють спину і дозволяють себе погладити.

Ці хитрі мешканці скансену завжди у центрі уваги. Їм поталанило, що оселились там, адже тепер вони не безпритульні, а ситі та вдоволені охоронці старовини.

zakarpatpost.net