Чим винна у тому влада, що закарпатці їздять на заробітки

У тому, що ситуація така невтішна, в деякій мірі винна місцева влада та політики і депутати.

  • Ужгород, Закарпаття! Знаходь роботу та працівників у газеті «Робота та навчання»! Замовляй рекламу у газету зараз: 050 222-50-50, 067 666-90-90

Справді, в людей не надто високі зарплати. Закарпаття скотилося у рейтингу зарплат із другого місця в 2018 році до дванадцятого – цьогоріч. Нас переплюнули Київ, Київська, Харківська, Полтавська, Одеська, Миколаївська, Львівська, Запорізька, Вінницька, Дніпропетровська області та навіть Донецька.

Наразі, за статистичними даними, середня заробітна плата по області складає 9062 гривні, коли середня по Україні – 10537, а в Києві в середньому отримують на місяць 15694 гривні.

Крім того, у нас немає патріо­тичного виховання людей. Ніхто не вчить любити рідне, пишатися рідним. Наприклад, у Одесі пишуть пісні про місто, їх співають на вулицях, усюди пропагують своє, навіть анекдоти складають про рідну Одесу. А у Львові яка реклама міста! Як львів’яни пишаються тим, що живуть саме у Львові!

На жаль, у жодному закарпатському місті чи селі такого немає! Всюди чути найбільше нарікань на владу, міського чи сільського голову, депутатів, політиків… газовиків та електриків, Міжнародний валютний фонд та навіть на Папу Римського. Невже всі такі погані? Лише закарпатські «вічні критикани» хороші, білі та пухнасті?

Просто так простіше. Зняти з себе відповідальність і перекласти на когось завжди простіше, ніж щось робити для того, аби в рідному місті, області та Україні жилося краще. Кажуть, не дають… Хто не дає? А чи є для змін бажання? При цьому Закарпатська ОДА також недопрацьовує. Останнім часом вона не об’єднує, а роз’єднує людей, сіє розбрат між містами, хімічить із об’єднаннями громад та займається  питаннями непотрібними, неактуальними для Закарпаття. Чиновники, депутати, які би мали працювати на благо, працюють скоріше на власну кишеню, їхня ефективність роботи дуже низька. Обіцянок багато, а справ мало. Чи знає Зеленський про всякі закулісні провокації у краї? Навряд чи, але колись неодмінно дізнається, і це негативно вплине на його рейтинг. Першочерговим завданням місцевих політиків та чиновників має бути не перекраюваня області, а залучення інвестицій і створення вдома нових робочих місць із гідною оплатою праці.

Насправді в нас багато доброго і гарного, але його треба розгледіти. Самі ж закарпатці часто цього не помічають. А на тому ж Синевирі та на карпатських горах і полонинах знімають реклами для провідних торгових центрів Києва, туди їздять голлівудські актори. А чи всі закарпатці там були хоча б раз? Точно ні!

Важливо вчити дітей не негативу, а любові до України, патріотизму і позитивному мисленню. Тоді ми не будемо копатися у вічних проблемах, а працюватимемо на благо і себе, і свого рідного краю… та й не десь далеко, а вдома!

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net