Державний центр зайнятості спростив реєстрацію безробітних

Державний центр зайнятості полегшив процедуру подання документів до центрів зайнятості.

Про це інформує пресслужба установи, пише Укрінформ.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

“Ми полегшили процедуру подання документів до центрів зайнятості. Відтепер це дуже просто. Вам потрібно заповнити лише дві заяви – про надання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю”, – йдеться у повідомленні.

Бланки доступні за посиланнями 1 (www.dcz.gov.ua/storinka/blank-zayavy-pro-nadannyaponovlennya-statusu-bezrobitnogo) і 2 (www.dcz.gov.ua/node/3248).

У центрі уточнили, що, як і раніше, заяви громадяни можуть подати у 2 способи: на електронну пошту центру зайнятості, де їм зручно обслуговуватися, або через скриньку для кореспонденції безпосередньо в центрі зайнятості.

Якщо особа вирішила надіслати заяви електронною поштою,то їй необхідно заповнити заяви власноруч за зразком і сфотографувати або відсканувати їх. Далі потрібно надіслати їх на email центру зайнятості, де особа планує перебувати на обліку.

Наголошується, що у темі листа потрібно зазначити своє прізвище, ім’я, по батькові.

Електронні скриньки центрів зайнятості доступні за посиланням (www.dcz.gov.ua/storinka/elektronni-poshtovi-skrynky-centriv-zaynyatosti).

Уточнюється, що якщо у особи є технічна можливість, то потрібно завантажити заяви, роздрукувати та заповнити їх, власноруч їх підписати, відсканувати (чи сфотографувати) і надіслати на email центру зайнятості.

Так само потрібно у темі листа вказати своє прізвище, ім’я, по батькові.

Після цього особі необхідно чекати повідомлення від центру зайнятості щодо ухваленого рішення.

У випадку, якщо особа вирішила такі заяви подати через скриньку для кореспонденції в центрі зайнятості, то, за наявності у особи технічної можливості, потрібно завантажити заяви, роздрукувати їх та заповнити їх вдома, скласти їх у конверт або з’єднати в інший зручний спосіб.

Водночас,можна заповнити заяви безпосередньо біля скриньки в центрі зайнятості.

“Тут слід пам’ятати, що для заповнення заяв вам знадобляться ваші паспортні дані, номер ідентифікаційного коду, дані про освіту та попередню трудову діяльність, тому візьміть документи з собою”, – уточнили в установі.

Після цього потрібно покласти ці заяви в скриньку для кореспонденції (у робочі години робочого дня), і чекати повідомлення від центру зайнятості щодо ухваленого рішення.

У Держцентрі зайнятості нагадали, що впродовж 10 днів після завершення карантину до центру зайнятості необхідно буде подати оригінали документів. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост