Як Ужгород зробити містом здоров’я. Продовження

Початок тут.

Боздоський парк, що займає більше ніж 50 гектарів – це такий собі ліс у місті. А ще маємо ліс та Шахті, Ботанічний сад, замок у центрі міста зі скансеном, десятки парків та скверів. Карпати – прямо в Ужгороді. Львів, що розрекламований усіма можливими і неможливими методами таким похвалитися не може. Там навіть річки немає. У Києві Дніпро закутий у кам’яні плити, а в нас – натуральні береги – без кам’яних та цементних  перешкод, із травичкою.

В Ужгороді влітку купаються та засмагають прямо вздовж набережних у самій центральній частині. І це – неймовірно позитивно.

Зелені в Ужгороді найбільше і серед міст та райцентрів Закарпаття… і України загалом. Дерева маємо не лише карпатські, але в нас чудово почуваються навіть екзоти із Японії, Китаю, США, Малайзії та інших далеких країн.

Наша природа збереглася практично в первозданному вигляді, у нас на міських газонах ростуть гриби, дикі квіти, ягоди, що свідчить про хорошу екологію.

У наших скверах всюди можна зустрітися з білочками, з масою різноманітних птахів, на озерах живуть лебеді, на Ужі – качки, сюди прилітають лелеки, чаплі, баклани, мартини, у Боздоському парку живуть косулі, зайці, навіть іноді можна побачити лисиць.

Хіба це – не подарунок долі?

Продовження читайте на сайті ЗакарпатПост завтра. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост