В Україні є місце, де зцілюються сліпі і навіть безнадійно хворі

Його неодноразово нищили, але не змогли зруйнувати

Є у Львові дивне місце, що випромінює спокій і що дарує людям віру та зцілення. Воно оповите таємницями та легендами сивої давнини. Це – церква святого Андрія на площі Соборній.

  • Золотце, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Монастир двічі горів, але стоїть до сьогодні

Напевно, стоїть святиня на унікальному місці, адже її кілька разів знищували, утім вона все одно завжди відроджувалася, наче Сфінкс із попелу, пише газета «ЯСНО».

На місці сучасної споруди у XV столітті стояв дерев’яний монастир. У 1464 році після чуми мешканці міста його спалили. Вижив тоді лише один із п’яти монахів. А вже через два роки побудували нову святиню. Але й вона простояла недовго.

У  1511 році дерев’яний монастир згорів під час облоги Львова молдаванами. У 1514 році звели ще один монастир – уже з дерева та цегли.

У  1600–1630-х рр. побудували вже нові міцні кам’яні келії. Далося це з великими потугами, король Польщі, до складу якої тоді входила Галичина, Сигізмунд III Ваза створив спеціальну комісію для розгляду цього питання. Врешті-решт він дав вказівку обнести святиню стінами з каменю. Прибудували тоді також кузню, стайню та різні господарські приміщення. Біля монастиря було також кладовище, на якому було поховано святого Яна з Дуклі, про якого поговоримо трохи пізніше. Отже, монастир протягом тривалого часу слугував не лише місцем для молитов, але й був справжньою оборонною фортецею Львова. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост