У чоловіка заболів поперек. Виявилося, що в нього три нирки

У бразильця почався біль у попереку, він подумав, що у нього з’явились проблеми з нирками. Правда, коли чоловік прийшов до лікарні, лікарі виявили іншу неприємну хворобу, а з нирками у пацієнта все було навіть краще, ніж потрібно — їх у нього виявилося цілих три.

Житель міста Сан-Паулу, Бразилія ніколи за усі 38 років життя не скаржився на здоров’я, але на початку травня 2020 року раптом відчув ріжучий біль у попереку.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Поговоривши зі знайомими та вивчивши інтернет-статті про такий біль, чоловік прийшов до висновку, що його турбують нирки. Бразилець вирушив до місцевої лікарні Hospital do Rim 6 травня і розповів лікареві про свою проблему. Фахівці не стали брати на віру версію пацієнта і спрямували його на комп’ютерну томографію (КТ), щоб вивчити нібито уражену область більш ретельно.

І лікарі мали рацію — знімок КТ показав, що у чоловіка розвинулися грижа міжхребцевого диска і стався його зсув, що й викликало дискомфорт. Пацієнту дали знеболювальне і призначили лікування грижі. Правда, це відкриття виявилося не єдиним, яке можна було розглянути на томограмі. Увагу фахівців привернула незвичайна анатомічна особливість пацієнта — замість двох нирок, як у більшості людей, у нього їх було три. Причому нормальною виявилася лише ліва нирка, а замість правої у нього були два зрощених органи, які розташувалися поруч із тазовою кісткою. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост