Крики, стогін, моління: центр Ужгорода масово заполонили жебраки

На Ужгород, як нашестя саранчі, масово ринули жебраки-гастролери. Вони не місцеві, їх масово звозять до міста з районів. Ті ж обличчя можна помітити і у Мукачеві, і в Хусті, і в Берегові.

Під час карантину в Ужгороді жебраків на вулицях не було, а зараз – різкий контраст – вони всюди, висадилися, наче десант і окупували всі центральні вулиці міста. Лише на пішохідному мості їх четверо,  їхні жалісливі крики по допомогу та стогін розносяться всією площею Театральною, а інші тим часом, як реп’яхи, безсовісно чіпляються до перехожих.

  • Золотце, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Також жебраки на світлофорів на Петефі,Швабській,  біля машин, на Корятовича біля ринку, на Корзо, Волошина.

Із року в рік їх стає все більше і більше. І щедрі ужгородці їм постійно золотять ручку. Люди, як бачив агент газети «ЯСНО», дають досить щедро. Який же прибуток має той, хто «кришує» цю всю армію, адже за добу набігає дійсно солідна сума у декілька тисяч гривень лише від однієї людини.

Гастролери навіть жорстко витіснили добре відомого в Ужгороді Робінзона, що грає на флейтах та сопілках з-під аптеки та пішохідного мосту до м’ясного магазину на Корятовича, адже там такі душе розривні крики, що його сопілку ніхто навіть не чує. Загалом центральна частина кишить жебраками і це створює негарне враження про місто, з’являється в душі поганий осад.

А муніципальна поліція не робить нічого.

Для прикладу, у Швеції, аби жебракувати, потрібно отримати ліцензію від влади. Коштує  вона 250 шведських крон (близько 700 грн.). Тих, хто просить милостиню без документа, штрафують. Розмір покарання –  4000 крон (понад 10 тис. грн.). Якщо грошей немає – громадські роботи з прибирання міста. Цілковита заборона на жебрацтво вже діє у скандинавських країнах — Норвегії та Данії.

У нас ніхто не закликає карати жебраків, бо дехто дійсно, можливо, не має грошей, але розслідувати такі набіги, як зараз, коли під прикриттям жебракування розгорнувся цілий бізнес, поліція повинна! Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост