Шкуродери! Усе на плечі батьків! МОН відмовляється забезпечувати школи масками та антисептиками

Забезпечення закладів освіти засобами індивідуального захисту, в т.ч. антисептиками і дезінфекторами покладено на засновників шкіл.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Про це під час ефіру, організованного EdCamp Ukraine, сказала заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій, пише osvita.ua

За її словами, прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив обласним державним адміністраціям взяти підготовку закладів освіти до нового навчального року під свій контроль.

Також Міністерством освіти і науки надісланий лист засновникам закладів освіти з дорученням забезпечити засобами індивідуального захисту, антисептиками і дезінфекторами.

Мандзій зазначила, що школам зараз необхідно обрахувати потребу у засобах індивідуального захисту і звернутись до засновників закладу.

«Якщо ми виходимо з рекомендацій головного державного санітарного лікаря вхід до школи можливий лише у масці або респіраторі, працівникам необхідно вимірювати температуру, для учнів проведення температурного скринінгу не є обов’язковим, але для всіх учнів буде обов’язковим моніторинг стану здоров’я», – сказала Мандзій.

Окрім того, вона нагадала, що школам буде необхідно зменшити кількість осіб, які перебувають в закладі освіти. Тому, відповідно до рекомендацій головного державного санітарного до шкіл буде обмежений доступ сторонніх осіб, окрім осіб, які супроводжують дітей з інвалідністю.

Під час руху по школі всі учасники освітнього процесу мають перебувати у масках. Під час уроку маску можна буде не використовувати. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост