У Каліфорнії помер пацієнт після щеплення від коронавірусу — там розпочали розслідування

У штаті Каліфорнія (США) за кілька годин після отримання щеплення від коронавірусу помер чоловік. Поліція розпочала розслідування інциденту.

Про це повідомив офіс шерифа округу Плейсер, уточнивши, що померлий отримав вакцину не в Департаменті охорони здоров’я, пише Громадське.

«Отримали повідомлення про смерть людини, у якої в кінці грудня був позитивний результат тесту на COVID-19. Чоловіку було зроблено щеплення від COVID-19 за кілька годин до настання смерті», — йдеться у повідомленні.

У поліції не уточнили, яку саме вакцину вводили померлому. Водночас там зазначили, що «будь-які повідомлення, які стосуються причини смерті, є передчасними».

Як пише CBS Sacramento, експерт з інфекційних хвороб Дін Блумберг, до якого за коментарем звернулися журналісти, заявив, що безпечність вакцинації підтверджена низкою досліджень, а після початку кампанії з щеплення не було значного зростання смертності. Водночас він зауважив, що після щеплення все може статися, адже на стан пацієнта можуть впливати різноманітні обставини.

Зазначимо, що Блумберг відповідав на загальні питання щодо вакцинації та не знав нічого про цей конкретний випадок.

«Усі медичні працівники обов’язково повідомляють про будь-які побічні явища після імунізації, навіть якщо це не пов’язано з нею напряму — це потрібно для того, щоб зрозуміти будь-який сигнал», — сказав доктор Блумберг.

ЗакарпатПост