Пенсіонер став неймовірно багатим, дякуючи крихітному собацюрику

Справжній скарб завжди був поруч,  але чоловік навіть не здогадувався

Іноді багатство валиться просто на голову у мить, коли на це ніхто не очікує. Так поталанило пенсіонеру із Британії, але одразу свого щастя він навіть не зрозумів. І великі гроші йому принесла навіть не щоденна наполеглива праця, а собака. Зовсім майцюпісінька… Навіть не жива, а крихітний амулет у формі хвостатого домашнього улюбленця, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Так трапилося, що якось літній чоловік знайшов у себе в гаражі, розбираючи різний мотлох, якусь незвичну статуетку, але вона зовсім не привернула його уваги. І яким же було здивування старенького, коли він зрозумів, що ця знахідка коштує цілий статок!

Альфред Корреа не підозрював, що ключ до багатства знаходиться прямо в його кинені, навіть не кишені, а гаражі.

Той амулет потрапляв йому на очі неодноразово протягом усього життя, та він просто переставляв його з місця на місце, шкодуючи викинути.

Статуетка десятиліттями зберігалася у будинку разом з іншими абсолютно не потрібними речами. У родині всі були переконані, що вона лише мила дешева дрібничка, яка не є цінністю.

Однак у січні 2020 року Альфред, вкотре відшукавши фігурку, вирішив усе ж показати її спеціалісту з антикваріату, аби поцікавитись, що ж це за дрібничка. Почути щось визначне чоловік не розраховував, максимум думав, що йому розповідять щось про вік амулету, який, на його думку. міг бути десь років 70-100.

Але дізнався він зовсім інше. З’ясувалося, що собацюра не простий, його виготовлено з коштовного нефриту, якому може бути від чотирьох до п’яти тисяч років. За словами експертів, статуетка могла вести свою історію від Кам’яного віку.

Здивуванню британця не було меж. Він же ігнорував таку реліквію! Та це ще не все. У собачки не лише була довга передісторія, але й не менш фантастична ціна. колекціонери виявили готовність  віддати за стару іграшку три мільйони фунтів (100 мільйонів 562 тисячі 819 гривень).

Звідки ж у британця така цінна річ? Як стало відомо, завдячувати він може своєму батькові. який був торговцем коштовним камінням. У 60-х роках минулого століття він разом зі своїм товаром емігрував із Індії до Великобританії. Вже тоді у гаражі у чоловіка стояла скриня зі скарбами, але, скільки б син не рився у ній після смерті батька, нічого, крім мотлоху, розшукати не міг. Лише у 2020 році нащадок ювеліра зрозумів, як сильно він помилявся — фігурка може стати найстарішою дорогоцінною собакою у світі.

За словами Альфреда, його батько справді дуже добре розбирався у коштовностях, та саме цього собацюрика він чомусь завжди вважав дрібничкою.

Добре, що він помилився! Мистецтвознавці вважають, що амулет зробили у Південно-Західному Китаї. А Корреа, який провів власне розслідування, вдалося дізнатися, що, можливо, амулет був похований разом зі своїм першим чи одним з наступних власників, але згодом розкрадачі могил його відкопали, забрали собі та продали його батькові • Більше унікальних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост