Чому жінки терплять приниження, побої та погане ставлення від чоловіків і що робити

Ти мріяла про прекрасне сімейне життя, уявляла, як ви проживете довго і щасливо, не знаючи бід і прикрощів із людиною, з якою тебе вже багато що пов’язує • Цілу статтю читай у газеті ЯСНО •

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Але в одну мить усі мрії та надії розбиваються про його поганий вчинок. Проте минає невелика кількість часу, біль вщухає, і ти знову готова надаватися мріям і будувати подальші плани життя зі своїм мучителем. Спробуємо розібратися, чому жінкам властиво прощати тих, хто завдає їм болю, пише zmorshki.in.ua

Чому жінки терплять домашнє насильство та приниження

Коли бачиш з боку пару, у якій чоловік погано поводиться зі своєю обраницею, завжди виникає думка: «Як вона може терпіти таке ставлення?!». Однак це лише погляд з боку. Коли ж ти опиняєшся у вирві подібних подій сама, губишся і не розумієш, як вчинити правильно.

Жінка зустрічається з чоловіком, дзвіночки зазвичай виникають вже спочатку. Десь він повівся надто грубо, десь надто емоційно розлютився. Але на початку це здається дрібницями, адже загалом стосунки сповнені закоханістю, пристрастю. Там не до критичної оцінки.

А от коли стосунки стають ближчими, і, здавалося б, дві людини вростають одна в одну і мають формувати довірчі та споріднені стосунки, відбуваються події, які перевертають свідомість жінки на 180 градусів.

Це може статися у момент сварки чи стані алкогольного сп’яніння і навіть у момент, коли в чоловіка поганий настрій. Він вимовляє слова, які принижують обраницю, ще гірше, якщо він дозволяє собі підняти на неї руку.

У цей момент всередині руйнується мир і спокій, який вона так довго і старанно вибудовувала. І навіть у моменти криз і непорозуміння вона була впевнена, що вони разом здатні впоратися з будь-якими складнощами.

І якщо всередині перевертається все, тоді чому жінка приходить до прощення знову і знову?

Виховання, яке нам передається з покоління в покоління, просякнуте шануванням чоловіка, великим смиренням і терпінням. Наші бабусі, прабаби, що б не відбувалося, намагалися не виносити сміття з хати. А до поведінки чоловіка ставилися поблажливо.

Навіть зараз можна почути від людей того покоління: «Ну, це ж чоловік, він може і руку підняти на дружину, змінити. Вони всі такі». Тішить те, що сучасні жінки стали більш адекватно ставитися до розуміння справжніх почуттів та любові.

Дитячі травми

Коли кажуть, що жертва сама притягує ґвалтівника, хоч би як це жахливо звучало, але частка правди в цій фразі є. Якщо дівчинка росте в сім’ї, де батько виявляє насильство по відношенню до своїх домашніх, саме тоді в ній формується роль жертви. Відбувається це несвідомо.

На жаль, у дорослому житті, їй захочеться вступити у стосунки з чоловіком, який чинитиме з нею приблизно так само, як чинив батько. У дитинстві формується образа на всіх чоловіків і в той же час закріплюється нездатність керувати своїм життям і щось змінювати. Особливо, якщо мама дівчинки зазнавала насильства тривалий час.

Жінка сама пояснює поведінку чоловіка

Після сильних емоцій настає деяка порожнеча, саме в момент спустошення жінка починає намагатися зрозуміти, чому так сталося з ними. І практично завжди знаходить пояснення. Можливо, вона сама це спровокувала, а, можливо, напруга від невдач на роботі так вплинула на поведінку.

У будь-якому разі, причину, яку вона вибирає для пояснення, вона починає сприймати як справжній тригер і свято вірить у те, що сама вигадала. «Любова» жінка здатна виправдати будь-яку поведінку чоловіка.

Низька самооцінка

Невпевненість у собі, у своїх силах сковує жінку по руках та ногах. Вона стає настільки залежною від партнера, що зважитися на розрив у неї просто не вистачить сили. Вона готова терпіти найнижчу поведінку. Їй здається, що вона просто не варта інших відносин • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост