Україна витримала першу найважчу хвилю атаки окупанта, але ворог готує нову — Данілов

Україна витримала першу важку хвилю атаки російських окупантів. Але нині ворог готує другу хвилю широкомасштабного наступу.
Про це сказав 6 березня секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов.

Він наголосив, що відбивши першу хвилю українська армія зруйнувала міф про нібито найсучаснішу і найпотужнішу у світі путінську армію, пише Громадське

«На жодному напрямку російські терористичні війська не досягли стратегічного успіху. Українське військо дає гідну відсіч, і день нашої перемоги над російською химерою наближується з кожним днем, але ворог ще небезпечний і готує другу хвилю широкомасштабного наступу, до якої ми маємо підійти максимально готовими і згуртованими», — написав секретар РНБО.

Він зазначив, що стратегічно важливими залишаються міста Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв, Чернігів і Одеса. План ворога — взяти ключові міста в оточення, знекровити українські Збройні сили, створити ситуацію гуманітарної катастрофи для цивільного населення.

Своєю чергою Україна проводить перегрупування, поповнення свіжим резервом і насичення української армії новітнім озброєнням: «Вчорашній літако-гелікоптеропад тому підтвердження».

«Ми зробили найбільш важкий, крок до Перемоги, але попереду ще багато роботи зі знищення окупантів і повернення всіх українських земель!» — наголосив Данілов.

ЗакарпатПост