В Ужгородському Скансені відкрили виставку-продаж «Світ писанки»

Благодійна виставка вже восьмий рік поспіль створює великодній настрій у музеї.

Передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті – індекси 91145, 76778

Директор Департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОВА, заслужений артист України Євген Тищук каже, що кожна писанка на виставці є авторська і в кожній видно всесвіт її творця. Також наголосив, що писанка є брендом України на рівні з вишиванкою і що маємо її популяризувати не тільки на своїй рідній землі, а й по всьому світу. Саме це є ідентифікацією українців, як нації.

Цього року виставку проводять у незвичному форматі: писанки, надані майстринями, продаються, а всі кошти, зібрані від їх продажу, передадуть 128-й окремої гірсько-штурмовій бригаді. Основу ж експозиції складають писанки із фондової збірки музею.

Хоч виставку започаткували, як регіональну, та наразі вона вже міжнародна, адже є учасники зі Словаччини, Румунії та Болгарії. Також представлені писанки всіх західних областей України, Київщини, Херсонщини та Кіровоградщини.

Виставка-продаж триватиме місяць, тому охочі майстри ще мають можливість долучитися, повідомляє Департамент культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА.