Угорщина знала про напад на Україну і хотіла забрати частину території – Данілов

За його словами, Путін попередив про це Будапешт. Посольство Угорщини вже висловило своє обурення словами секретаря РНБО.

Секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов заявив, що Угорщина знала про підготовку нападу на Україну.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Про це він сказав в ефірі телемарафону #UAразом, інформує UAINFO.org.

“Угорщина відкрито заявляє про свою співпрацю з Російською Федерацією. Більш того, вона була заздалегідь попереджена Путіним про те, що будуть напади на нашу країну. Ви бачили її позицію”, – заявив Данілов.

За його словами, в Угорщини були плани на частину території України.

“Вона чомусь вважала, що зможе забрати свою частину території. Цього не буде ніколи. Ну побачимо, які наслідки після цієї війни будуть для цієї країни”, – підкреслив секретар РНБО.

Посольство Угорщини в Україні відреагувало на цю заяву, і обурене заявами секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексія Данілова, які він зробив 2 травня 2022 року під час телевізійного марафону.

«Ці твердження про Угорщину містять звинувачення, які є неправдивими та необґрунтованими, а також розпалюють ненависть проти угорського народу та Угорщини в українській громадській думці, яка потерпає від війни. Ми найрішучіше відкидаємо і засуджуємо брехливі наклепи, які пролунали проти Угорщини, а також наміри, які стоять за ними. Ми також закликаємо пана Данілова відкликати свої заяви!

Оскільки це не перший випадок, коли окремі представники керівництва України висловлюються таким чином про Угорщину, яка є членом НАТО та ЄС, і яка вже багато разів діями доводила свою підтримку та солідарність з Україною, наше посольство очікує пояснень від компетентних керівників України, як вони уявляють формування наших двосторонніх і добросусідських відносин у майбутньому у світлі сказаного», – йдеться у офіційному повідомленні Посольства.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост