путін перевершив навіть фашиста Муссоліні – The Washington Post 

 Фашистська росія перевершила не тільки фашистську Німеччину часів Другої світової війни, але й фашизм у Італії часів Муссоліні.

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Про це пише видання The Washington Post 

“Муссоліні був приголомшливого зросту 5 футів 6 дюймів — на 2 дюйми нижчий за Адольфа Гітлера, на 2 дюйми вищий за Франциско Франко — але був фашизмом: чиста енергія в пошуках приводів для агресії. Як фашист, у нього не було предтеч; він, однак, був попередником перформативної маскулінності Володимира Путіна, який займається дзюдо та їздить верхи на жеребці.

Есе минулого тижня в Economist доводить , що путінізм — це фашизм: кипляче вариво образ і образ (про пострадянське приниження), виражене в риториці жертви. Режим Путіна спирається на насильство з боку держави та толерованих державою штурмових бригад, подібних до збройних формувань Муссоліні. Культ особистості Муссоліні був пов’язаний із відновленням величі Римської імперії — або, принаймні, муками Ефіопії. Культ Путіна-сильної людини обіцяє відновлення передбачуваного золотого віку, який закінчився ганебним розпадом Радянського Союзу.

Як і в Італії Муссоліні, в Росії Путіна існує те, що Economist називає «культурою жорстокості», де «домашнє насильство більше не є злочином» і «майже 30% росіян кажуть, що тортури повинні бути дозволені».

Як зазначає Economist, Олександр Яковлєв, демократичний реформатор, який працював за Михайла Горбачова, попереджав нас наприкінці 1990-х років: «Небезпека фашизму в Росії реальна, тому що з 1917 року ми звикли жити в злочинному світі зі злочинною державою. відповідальний. Бандитизм, освячений ідеологією, — таке формулювання підходить і комуністам, і фашистам», – зазначає видання.

ЗакарпатПост