Чехи передали для ЗСУ близько 1 мільйона доларів  

До річниці радянської окупації Чехословаччини в 1968 році чехи переказали на підтримку Збройних сил України близько 1 мільйона доларів.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомляє посольство України в Празі, пише Армія Інформ.

«Чехи та словаки, які самі пережили досвід окупації в 1968 році, чудово усвідомлюють сьогоднішню трагедію українського народу, який протистоїть російській агресії», прокоментував тимчасовий повірений України в Чехії

Дипломатичне відомство повідомило, що в Чехії відбувся флешмоб, у ході якого місцеві жителі перерахували на користь української армії по 1968 крон.

«Участь у акції взяло понад 14 тисяч осіб, які перерахували на благодійний рахунок посольства 24,2 мільйона чеських крон, що приблизно дорівняє 1 мільйон доларів США», – йдеться в заяві.

Акцію ініціювали адвокат Петр Нємец та ініціатива «Зброю Україні». Всім, хто робив пожертву в 1968 крон, дарували футболку зі «святим HIMARS».

«Чехи та словаки, які самі пережили досвід окупації в 1968 році, чудово усвідомлюють сьогоднішню трагедію українського народу, який протистоїть російській агресії. З підтримкою наших найближчих друзів, до яких безперечно належить і Чеська Республіка, Україна зможе відбити напад держави-агресора й захистити своє право на життя в свободі та демократії», – йдеться в коментарі тимчасового повіреного у справах України в Чехії Віталія Усатого.

За даними посольства, чехи перерахували понад 1,2 мільярда чеських крон на користь української армії від початку вторгнення. Спеціально для таких пожертв посольство України в Чехії відкрило благодійний рахунок у перші дні широкомасштабної російської агресії.

ЗакарпатПост